9 Ekim 2010 Cumartesi

Medya Takip Merkezinin (MTM) raporuna göre, ekranda kalma süresine göre ilk 6 ayda en fazla reklam veren şirketler sırasıyla Turkcell, Danone ve Algida olarak gerçekleşti.
Turkcell, reklam şampiyonu oldu MTM, yılın ilk 6 ayında en fazla reklam verenlerin yer aldığı ''TV Reklam Ölçüm Raporu''nu açıkladı.

Rapora göre, 2008'in ilk yarısında, toplam bin 491 markanın reklam filmi tüketiciyle buluştu. Altı ayda 1 milyon 520 bin 136 adet spotun yer aldığı TV ekranlarında, 412 güne denk düşen oranda reklam yayımlandı.

Yılın ilk yarısında ekranlarda en çok reklamı yayımlanan markalar sıralamasında ekranlarda 33 bin 295 adet spotuyla, 290 saat yer alan Turkcell ilk sırada yer aldı. 15 kanalı kapsayan araştırmaya göre, yayımlanan her 100 reklamdan 3'ü, Turkcell'in reklamı oldu.

Rapora göre, Vodafone'un pazara girmesiyle iletişim harcamalarını arttıran Turkcell'in, 2007 yılının aynı dönemine kıyasla TV reklamlarında yüzde 48 oranında artış yaşandı.

Reklam süresine göre yapılan incelemede, en çok reklam veren markalar listesinde ikinci sıraya Danone yerleşti. Danone'nin reklamları, 23 bin 321 kez tüketiciyle buluşurken, reklamlarının ekranda kalma süresi 191 saate yaklaştı.

Yılın ilk yarısının en çok reklam veren üçüncü markası ise Algida oldu. Altı aylık süreçte toplam 28 bin 261 adet spotla ekranlarda yer alan Algida'nın reklamları, 167 saat boyunca ekranda yer aldı. Rapora göre, Algida, 2007 yılının aynı dönemine göre, reklam sayısını yüzde 15,5 oranında arttırdı.

MTM'nin aynı ölçüm sonuçlarına göre, 2008'in ilk 6 ayında televizyonda en çok reklam veren diğer markalar, reklam süresine göre sırasıyla; Kosla, Vodafone, Arçelik, Calgon, Avea ve Türk Telekom oldular.

Spot adedine göre sıralama ise, Turkcell, Algida, Kosla, Danone, Vodafone, İstikbal, Arçelik, Ufo, Avea ve Calgon olarak gerçekleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder